Leuk dat je interesse toont in quick-win coaching en DISC!
Op deze pagina vind je meer informatie over DISC.

Contact opnemen

Vraag jij je wel eens af waarom die ene collega altijd zo onder je huid zit?
Waarom je je ergert aan die kritische zuurpruim, of juist die zweverige naïeveling die denkt dat alles maar kan?
Of die leidinggevende die altijd maar voor de troepen uitrent?
Of misschien waarom het je niet lukt om iemand over te halen?

En dus: wil je weten hoe je omgaat met weerstanden?
Je allergieën en irritaties eens onder loep nemen?
Wil je je ontwikkelen als team en (nog) beter samenwerken?
Of wil je gewoon (nog) meer plezier in je werk krijgen, doordat je beter op elkaar afgestemd bent?

Als jij of je team op zoek bent naar tools, die hier snel inzicht in geven, op een positieve manier, dan heb ik de oplossing voor je. 

DISC is een analysemodel, waarbij je je eigen voorkeursstijl van communiceren en gedrag kunt ontdekken. Het gaat om bewustwording en herkenning van je eigen waarden en behoeften binnen communicatie. Maar ook die van de ander!
En het doet meer: je krijgt namelijk ook de tools in handen om (nog beter) te verbinden met je omgeving.

DISC, gecombineerd met mijn coachings-achtergrond in Verbindende Communicatie, geeft je inzicht én de hulpmiddelen om je (nog beter) te verbinden. Geen lange trajecten, maar concrete oplossingen al na één gesprek. 

DISC is voor iedereen die wil, moet of gaat samenwerken. Ik heb ervaring met alle soorten opleidingsniveaus, lagen van hiërarchie en soorten teams. Ook op bestuurlijk niveau en ook in diverse sectoren.

Zolang de bereidheid tot samenwerken er is,
is er verbinding te maken.

Een vraag hierover?

Het mooie aan DISC is dat er geen waardeoordeel wordt uitgesproken. Alle stijlen zijn goed! Dat geeft bij voorbaat een positieve start aan een gesprek.
Vanuit jouw perspectief kijk je vervolgens naar de andere stijlen en wat je kunt doen om ze te herkennen, begrijpen en ermee te verbinden.

Hoe zie jij veranderingen, weerstanden, samenwerken?
Hoe ziet de ander dat? En hoe breng je dat bij elkaar?

DISC wordt op de eerste plaats ingezet op individueel niveau: het is een quick win tool bij communicatievragen. Binnen één gesprek heb je namelijk al veel concrete opties in handen en een vervolggesprek is meestal niet nodig.
Als de wil er is om te verbinden, gaat je dit lukken!

De doelstelling is om (beter) samen te werken en verbinding te creëren.
Tijdens het gesprek geef ik je de inzichten en tools hiervoor in handen.

Een vervolgstap na het individuele gesprek is meestal een teamtraining. Dit vindt plaats nadat alle teamleden hun individuele gesprek hebben afgerond. Hierin krijg je een overzicht van de verschillende stijlen in je team. Er wordt een verdiepingsslag gemaakt in het begrip voor elkaars stijl, de samenwerking en onderlinge communicatie verbeteren of nog meer versterken. (Nog) meer afstemming en verbinding creëren.
Ook kan het zijn dat je erachter komt dat je een andere stijl ook makkelijk kan oppakken. Of dat je teamleden je ergens anders geplot hadden.
Dit alles levert interessante, verdiepende gesprekken op. Het begrip voor elkaar en de bereidheid tot samenwerken wordt vrijwel altijd vergroot.

Als teamuitje of invulling van een teamdag kan deze teamtraining ook zeer geschikt zijn: het is zinvol én leuk om te doen. Zie opties bij werkwijze.
Ook kan het helpen om je partner beter te begrijpen, of om samen een traject te doen!

Het gaat bij een DISC analyse niet om vaardigheden of een waardeoordeel. Het is geen assessment en gaat dus niet om een niveau, of “goed of fout”.
Er is geen enkel profiel beter dan een ander. Er zijn alleen maar winnaars bij DISC!

  • Als je coachingsvragen hebt die binnen het psychologische vlak liggen, dan kun je beter voor een ander soort coach of therapeut kiezen.
  • Bij een (dreigende) burn-out kan DISC ondersteunen om meer begrip te krijgen voor jouw en andermans communicatie. Maar het lost de achterliggende oorzaak niet op.
  • Ook is het is geen middel om tot een loopbaanadvies te komen. Wil je weten waarom je niet lekker in je vel zit binnen je werkomgeving, dan kan het wel zijn dat DISC je hierin inzichten geeft. En het kan zijn dat je ontdekt waarin je je nog meer kunt ontwikkelen om stappen te zetten. Of waar je (geen) energie van krijgt omdat dat (niet) past bij je profiel.
  • DISC wordt wel eens ingezet bij sollicitatieprocedures. Ik ben daar geen voorstander van, omdat je stijl niets zegt over de wil om je te verbinden – wat mijns inziens vele malen belangrijker is.
  • Een teamtraining is niet bedoeld als intensieve, meerdaagse teamtraining, waarin grote weerstanden opgelost dienen te worden. Als er bijvoorbeeld spanningen zijn en werkverhoudingen in de basis scheef liggen, dan is een intensief traject beter op zijn plaats. Wel kan een gezamenlijke DISC training begrip creëren voor elkaars gedrag en behoeften binnen communicatie. Ook kan de bereidwilligheid tot samenwerken, soms zelfs enorm, vergroten.

Binnen mijn uitgebreide netwerk heb ik meer dan voldoende opties om hierin door te verwijzen.

DISC geeft je bewustwording over jezelf en jouw manier van communiceren. Het laat je stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling. En DISC biedt daarnaast ook tools die je kunt gebruiken om (makkelijker) verbinding met anderen te creëren. Niet alleen het wat, maar ook antwoorden op de hoe vragen!

Dat maakt een DISC gesprek én teamtraining concreet, maar ook leuk en zeker zinvol.

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.